DIENSTEN

Met het behalen van een internationaal erkend duurzaamheidslabel laat je als bedrijf zien dat je duurzaamheid serieus neemt. Het bekrachtigd jouw strategie en ambities, en helpt richting te geven aan duurzaam ondernemen in de toekomst. Ik heb de afgelopen jaren meerdere hotels succesvol begeleid met het behalen en behouden van hun keurmerk. Ik ondersteun gemeenten en bestemmingen,  hotels, accommodaties, campings, restaurants en strandpaviljoens met het omschakelen naar een duurzamere bedrijfsvoering, en het voldoen aan de criteria van internationale keurmerken. Dit kan ik doen in het kader van, en met de volgende keurmerken: TravelifeGreen Key, Green Destinations en QualityCoast. Deze keurmerken zijn allemaal erkend door de Global Sustainable Tourism Council (GSTC).

Neem nu contact op

De MVO-balans van Stimular is een goed instrument waarmee u makkelijk uw eigen dashboard voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen creëert. De MVO-balans bevat een etalage van meetbare MVO-indicatoren, ingedeeld in de kernthema’s uit ISO 26000. Deze gratis tool helpt u op weg voor een goede start in duurzaam ondernemen, en sluit het goed aan op de Milieubarometer.

De Milieubarometer van Stimular is een handig instrument om de milieuprestatie en CO2-footprint van uw bedrijf te meten. Na het invullen van uw milieugegevens vertaalt de Milieubarometer deze in heldere grafieken en een CO2-footprint. U ziet hoe u scoort op het gebied van milieu en waar uw prioriteiten liggen voor het boeken van milieuwinst. Op deze manier maakt u duurzaamheid in uw organisatie helder en inzichtelijk terwijl u kosten bespaard en een goede duurzaamheidsstrategie neerzet.

U kunt een abonnement op de Milieubarometer gereduceerd afsluiten via Sustainio, of wellicht zelfs gratis via de gemeente waarin u gevestigd bent. Kijk hiervoor op de website van de Milieubarometer. Stimular biedt u tevens goede service voor het gebruik van de tool.

Ik help u graag op weg met deze prachtige tool, en ondersteun u in uw reis naar een duurzamer bedrijf.

Neem nu contact op

Wilt u meer weten over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen? Wilt u beter inzicht in wat uw bedrijf al doet aan duurzaamheid, en hoe dat mogelijk aansluit op de verwachtingen/criteria van een duurzaamheidskeurmerk? Met een duurzaamheidsscan kijken we gezamenlijk naar uw bedrijf en bespreken meerdere thema’s die belangrijk zijn als u duurzamer wilt ondernemen. U kunt daarbij denken aan energie, water en afval, maar ook de (interne en externe) communicatie, de (directe) omgeving, en sociaal beleid. Ik stel na bezoek een rapport op waar u mee aan de slag kunt, en die praktische handvatten biedt om duurzaamheid op een goede manier op te pakken.

Neem nu contact op

Wilt u weten wat de mogelijke impact van een bepaalde dienst of product is op het milieu, of ondervindt u moeilijkheden in uw duurzaamheidsonderzoek?  Ik verdiep me graag in uw casus of help u met het opzetten en uitvoeren van een (duurzaamheids)onderzoek. Heeft u niet de mankracht of kennis paraat om een gedegen onderzoek zelf uit te voeren? of vult u het interne werk graag aan met een externe blik? Vraag naar de mogelijkheden en neem vandaag nog contact op!

Neem nu contact op
Neem nu contact op!